Šíření hluku z objektu pro chov prasat do okolního prostředí. - Vávra, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá hodnocením hlukové zátěže, způsobené provozem výkrmny prasat v obci Ponědrážka. Cílem této práce bylo měření hluku na předem stanovených místech, jeho vyhodnocení a porovnání s platnou legislativní vyhláškou. Měření probíhalo ve vegetačním a mimo vegetačním období.
The spread of noise from building where the breeding pigs are kept into surrounding enviroment.
Keywords: Hluk; zvuk; hlukoměr; sluch; měření hluku; hluková zátěž; chov prasat; Ponědrážka.; Noise; sound; audio-noise meter; hearing; noise measurements; noise pollution; breeding pigs; Ponedrazka.