Dobrovolnictví v ČR - Jelínková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2009)
Teoretická část se zabývá dobrovolnictvím v České republice a vlastní prací s dobrovolníky. V první části nastiňuje terminologii vázající se k dobrovolnictví. Dále se krátce zabývá historií dobrovolnictví a Národním dobrovolnickým centrem Hestia. V závěru této části se věnuje legislativě v ČR. Praktická část obsahuje charakteristiku o.s. Máme Otevřeno? a vlastní zkušenosti s činností dobrovolníka a realizací dobrovolnických projektů.
Volunteering in Czech Republic
Keywords: dobrovolník; dobrovolnictví; dobrovolnické organizace; dobrovolnictví v ČR; práce s dobrovolníky; legislativa dobrovolnictví; volunteer; volunteering; volunteer organization; volunteering in the Czech Republic; work with volunteers; legislation of volunteering.