Vliv stěhování a rozdělení skupiny na behaviorální projevy stresu u goril nížinných v Zoo Praha - Čížková, Monika (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem práce bylo zjistit a porovnat vliv stěhování a rozdělení skupiny na behaviorální projevy stresu u skupiny goril nížinných v Zoo Praha. Data pozorování byla analyzována. Pozorované změny ve frekvenci chování byla diskutována v souvislosti s tématem.
Influence of transport and group composition on behavioral expressions of stress in low-land gorillas in Prague Zoo
Keywords: primáti; gorila nížinná západní; stres; stěhování; rozdělení skupiny; behaviorální projevy stresu; chování; primates; western lowland gorilla; stress; behavior; translocation; group composition