Vznik a vývoj české hudební školy v Prachaticích - Jančíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
JANČÍKOVÁ, T. Vznik a vývoj české hudební školy v Prachaticích. České Budějovice, 2015. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Katedra pedagogiky. Vedoucí práce K. Ochozka. Práce se zabývá vznikem a následnou činností české hudební školy v Prachaticích. Mapuje její vývoj pomocí analýzy a následného shrnutí všech dostupných historických pramenů, dochovaných v archivu a v Základní umělecké škole. První část práce se věnuje počátku a vývoji hudebního školství v Čechách a na Moravě obecně, v jednotlivých etapách dějin. Druhá část se věnuje městu Prachatice, popisuje okolnosti založení a následný vývoj města. Třetí, hlavní část je zaměřena na historii hudební školy, včetně její pobočky ve Lhenicích.
The emergence and development of the music school in Prachatice
Keywords: Klíčová slova: hudební škola; Prachatice; historie; hudební školství; učitel; Základní umělecká škola; Keywords: music school; Prachatice; history; musical education; teacher; Elementary Art School.