Zpracování daňové evidence ve vybraných programech - Boučková, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této práce je porovnat zpracování daňové evidence pro podnikatele Jaroslava Matulu, a to ve dvou vybraných programech - PUPP a Pohoda, za měsíc leden 2019. Na základě porovnávání složitosti, uživatelské příjemnosti či chybovosti obou programů následně doporučit případný přechod z programu PUPP na program Pohoda. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se věnuje problematice v oblasti daňové evidence - předmětu, účelu, problematice vedení evidence či rozdělení daňových a nedaňových příjmů a výdajů. Praktická část je zaměřena na 2 vybrané programy, které se mezi sebou porovnávají a hodnotí se jednotlivé moduly. Metoda zpracování spočívá v porovnávání (tedy komparaci) programů, rozhovoru s účetní a pozorování účetní při práci.
Processing of Tax Records in Selected Programs
Keywords: daňová evidence; účetní programy; podnikání; Tax records; entrepreneur; program