Mobilita obyvatelstva a její vliv na rozvoj regionu - Lemingerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je analyzovat mobilitu obyvatelstva a posoudit její vliv na rozvoj regionu. Práce je zaměřena na prostorovou mobilitu obyvatelstva, konkrétně na vnitřní stěhování obyvatel v Jihočeském kraji, mobilita je zde hodnocena na základě migračních ukazatelů. V další části je pomocí korelační analýzy zkoumán vztah mezi mobilitou a rozvojem Jihočeského kraje.
The population mobility and its impact on regional development
Keywords: Mobilita obyvatelstva; migrace; region; regionální rozvoj; Population mobility; migration; region; regional development