Septické stavy z pohledu klinické mikrobiologie - Szitaiová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zaměřuje na problematiku infekcí krevního řečiště z pohledu klinické mikrobiologie. Diagnostika pomocí automatického hemokultivačního systému BACT/ALERT Virtuo. V teoretické části práce jsou zmínky o onemocnění krevního řečiště, původcích sepsí, způsob izolace. V praktické části práce jsou zpracována data, získaná ve Fakulní nemocnici Plzeň, zaměřená na nejčastější agens způsobující sepse.
Septic condition from the perspective of clinical mikrobiology
Keywords: Hemokultura; sepse; patogen; BACT/ALERT VIRTUO; inkubační čas; teplota; infekce krevního řečiště; blood culture; sepsis; pathogen; BACT/ALERT VIRTUO; incubation time; temperature; bloodstream infection