Ekonomika a řízení vybraného podniku maloobchodu (Walmart) - Pincová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem bakalářské práce ?Ekonomika a řízení vybraného podniku maloobchodu? je zkoumání, analyzování prostředí, ve kterém maloobchodní řetězec působí a zhodnocení finanční situace podniku. První část práce zahrnuje teoretický základ dané problematiky, především vymezení základních pojmů z obchodu a maloobchodu. Druhá část zahrnuje analýzu amerického maloobchodu. V třetí části dochází k popisu společnosti Wal-Mart. Získané teoretické poznatky jsou aplikovány v rámci situační analýzy na společnost Wal-Mart.
Economics and business management of selected retailers (Walmart)
Keywords: Mezinárodní obchod; maloobchod; americký trh; Wal-Mart; Porterův model; SWOT analýza; finanční analýza; International trade; retail trade; the U.S. market; Wal-Mart; Porter´s model; SWOT analysis; financial analysis