Projekty Mléko do škol a Ovoce a zelenina do škol v podmínkách vybraného regionu - Blafková, Monika (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit fungování projektu "Mléko, ovoce a zelenina do škol" ve vybraném regionu, zjistit jeho případné nedostatky a navrhnout další směřování tohoto programu. Pro účely této diplomové práce byl zvolen region Táborsko. V rámci praktické části byl proveden výzkum na základních školách v tomto okrese a průzkum názoru rodičů napříč všemi devíti ročníky v jedné ze škol. V závěru práce jsou uvedeny problémové okruhy týkající se projektu a navržena některá opatření. Zhodnocena je zde také možnost využití biopotravin a regionálních potravin v rámci projektu a hodnocení tzv. "Pamlskové" vyhlášky ze strany škol i rodičů.
Projects School milk and School fruit and vegetables in chosen region
Keywords: Mléko do škol; Ovoce a zelenina do škol; "Pamlsková" vyhláška; Zdravá výživa; School milk; School fruit and vegetables; "Dainty" Decree; Healthy nutrition