Dotace v zemědělském podniku, jejich úloha a vliv na strukturu a výsledek hospodaření - Fialová, Linda (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce bylo prozkoumat hospodaření skutečného zemědělského podniku, strukturu přijatých dotací a jejich vliv na výsledek hospodaření a celkovou finanční situaci podniku. Základem analýzy byla rozvaha a výsledovka očištěná od vlivu přijatých dotací. Poté byly srovnány vybrané poměrové ukazatele finanční analýzy v případě přijetí dotací a v případě jejich absence.
Subsidies in the agricultural company their function and influence over the structure and farming
Keywords: Zemědělství; dotace; finanční situace; poměrové ukazatele; Agriculture; grants; financial situation; ratios of profitability