Konflikty při využívání řeky Lužnice rekreačními aktivitami - Solařová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem diplomové práce bylo vypracování návrhu projektu, který bude řešit současné konflikty při rekreačním využívání řeky Lužnice. Z výsledků bakalářské práce (situační analýzy a dotazníkového šetření), z rozhovorů se zainteresovanými osobami, PEST a SWOT analýzy vyplynula celá řada konfliktů způsobených zejména rekreačním využíváním oblasti. Na základě zjištěného stavu oblasti byly zformulovány strategické cíle, opatření a následně plán rozvoje cestovního ruchu. Dále byl zpracován konkrétní projekt (výstavba motelu v kempu), který se věnuje jednomu z největších problémů v oblasti, a to nedostatečné infrastruktuře cestovního ruchu a nekvalitním službám.
Conflicts among recreational uses of Lužnice river
není
Keywords: Kemp Mláka; SWOT analýza; PEST analýza; strategické cíle; opatření; plán rozvoje cestovního ruchu; projekt; the camp Mláka; SWOT analysis; STEP analysis; strategic targets; measures; tourism development plan; project