Soudní systém z pohledu podnikatele - Gráf, Luboš (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce pojednává o soudním systému z pohledu podnikatele a společností v České republice. Podnikání je složitá a komplexní činnost, která se mnohdy setkává s mocí soudní. Už na začátku je velice důležité zvolit správnou právní formu podnikání. V každé formě podnikání musí podnikatel plnit určité povinnosti. V průběhu podnikání se může stát spousta věcí například, že podnikatel nedostane zaplaceno za dodané zboží a věc může skončit až u soudu. V krajních případech může podnikání skončit až insolvencí. V teoretické části jsou vysvětleny všechny důležité pojmy, které jsou pro podnikatele podstatné. Praktická část využívá těchto pojmů a na základě dotazníkové šetření testuje a zjišťuje povědomí o soudním systému u českých podnikatelů a společností. Cílem bakalářské je popsat soudní soustavu, představit různé aspekty, se kterými je potřeba se v rámci podnikání vypořádat a nastínit obvyklé délky soudních sporů.
Judicial System from the Perspective of an Entrepreneur
Keywords: soudní systém; analytická metoda; soudní spory; judicial system; analytic method; litigations