Analýza nákladů vybraného podniku s využitím mikroekonomických poznatků - Jirovcová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem mé bakalářské práce je provedení analýzy vývoje, sledování nákladů a kalkulací v podmínkách konkrétního podniku. Literární část se soustředí na teoretické poznatky o nákladech, mikroekonomických funkcích a kalkulačních metodách. Následující praktická část je věnována podniku CHODOVIA CZ, s. r. o., kde byla provedena analýza nákladů, vytvořen výpočet kalkulace u vybraného produktu a spočítány mikroekonomické analýzy.
Cost analysis of the selected company with using microeconomic evidence
Keywords: Náklady; kalkulace; kalkulační vzorec; bod zvratu; nákladové funkce; Costs; calculation; calculation formula; turning point; cost functions