Zpracování dodavatelsko-odběratelských vztahů v účetním programu na PC ve firmě zaměřené na správu nemovitostí - Šírková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na dodavatelsko-odběratelské vztahy. Popisuje teoretické aspekty účtování takových transakcí podle českého práva a zabývá se účetními případy, které jsou s nimi spojeny, například zálohovými platbami, směnkami, časovým rozlišením a vytvářením opravných položek k pohledávkám. Praktická část hodnotí zobrazení dodavatelsko-odběratelských vztahů za použití účetního softwaru. Hlavní pozornost je věnována fakturaci, zaúčtování příchozích a odchozích plateb a přehledu uhrazených a neuhrazených pohledávek a závazků. Cílem této práce je analyzovat využití a vhodnost účetního softwaru v existující společnosti, která vlastní obchodní centrum a navrhnout řešení dodavatelsko-odběratelských vztahů.
Elaboration of supplier - consumer relationships in an accounting programm on PC in a company dealing with controlling immovables
Keywords: účetní software; dodavatelsko-odběratelské vztahy; pohledávky; závazky; opravné položky; obchodní centrum; accounting software; customer-supplier relationship; receivables; liabilities; provision for doubtful debts; shopping centre