Současné a budoucí postavení železniční dopravy v cestovním ruchu - Kordovský, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na stručnou charakteristiku a možné využití železniční dopravy v cestovním ruchu převážně na území České rebubliky. Autor píše o prognózách do budoucna, železničních koridorech, současných nabídkách a novinkách vytvořených pro podporu cestování vlakem. Uvádí srovnání s ostatními druhy doprav a přikládá několik návrhů na zlepšení a další rozvoj železniční dopravy v cestovním ruchu.
Present and future status of rail transport in tourism
Keywords: cestovní ruch; železniční doprava; železniční koridor; cestovní kancelář; České dráhy a.s.; tourism; rail transport; Railway Corridor; travel agency; Czech Railways