Studium magnetických struktur ve sluneční koróně - Šebelík, Václav (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá porovnáním dat získaných ze slunečního rádiového spektrografu RT5 v Ondřejově a dat ze sondy SDO. V teoretické části práce je stručně popsána sluneční koróna a současný stav jejího poznání. Praktická část se věnuje samotnému zpracování dat pomocí vytvořených programů. Ze všech struktur nalezených ve spektrogramech byly vybrány struktury typu zebra, které byly zkoumány podrobněji.
Study of magnetic structures in the solar corona
Keywords: Slunce; koróna; zebra; Sun; corona; zebra