Landscape policy in the Czech Republic - Semančíková, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato disertační práce se zabývá krajinnou politikou v České republice. Poskytuje přehled různých politických nástrojů pro implementaci Evropské úmluvy o krajině. Zkoumá krajinu jako politický objekt a zabývá se souvisejícími politickými cíli v oblastech územního plánování a životního prostředí v České republice.
Landscape policy in the Czech Republic
Keywords: Evropská úmluva o krajině; politika; krajina; krajinná politika; European Landscape Convention; policy; landscape; landscape policy