Vývoj desktopové aplikace pro sledování časových intervalů využitých při práci na projektech a úkolech - Džuganová, Marie (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj desktopové aplikace pro monitoring času stráveného učením s využitím programovacího jazyka Python, jeho dostupných knihoven a API rozhraní pro propojení se sociální sítí Twitter. Data uživatele jsou v aplikaci uchovávány pomocí knihovny SQLite, které jsou následně dostupné pro uživatele ke shlédnutí. Přístup k datům ze sociální sítě Twitter aplikace získává skrz modul Tweepy, umožňující manipulaci se sociální sítí přímo z rozhraní aplikace. Cílem aplikace je umožnit uživateli zobrazit a uchovat přesné záznamy o času stráveného studiem a motivuje ho prostřednictvím gamifikace. Jednotlivé knihovny využité při vývoji jsou popsány společně s rozhraním REST-API. Součástí bakalářské práce je i podrobný popis zdrojového kódu vytvořené aplikace.
Development of desktop application for monitoring the time intervals while working on projects and tasks
Keywords: Python; knihovny Python; softwarový vývoj; sociální sítě; historie; desktopová aplikace; python and its libraries; software development; social media; history; desktop application