A. P. Čechov a dramatizace jeho her na českých divadelních scénách - Klausová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Téma mé bakalářské práce je rozděleno na dvě hlavní části. První se věnuje osobě Antona Pavloviče Čechova. Nejdříve jsem se zaměřila na jeho život dětství, dospívání i dospělý život až do jeho smrti. Po krátké životopisné části následuje dílo A. P. Čechova. Popisovala jsem zde začátky jeho kariéry během studijních let i další hlavní mezníky jeho kariéry jako spisovatele. Také představím Čechovovy nejznámější divadelní hry. V druhé části práce jsem si vybrala 12 českých divadel a u každého jsem zjišťovala, jak často uváděla divadelní inscenace A. P. Čechova. Také jsem o každé hře napsala základní informace.
A. P. Chekhov and dramatization of his plays in Czech theaters
Keywords: literatura; Čechov; literature