Kalkulace v obchodní činnosti - Vaclíková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce je zaměřena na oblast kalkulačních metod využívaných v obchodní činnosti. Teoretická část podává přehled o kalkulacích plných a neúplných nákladů, včetně rozboru jejich výhod a omezení pro ekonomickou praxi. Praktická část práce uvádí a zhodnocuje kalkulační systém obchodní společnosti a posuzuje výhodnost prodejního sortimentu pomocí hrubého rozpětí.
Calculation in trading activity
Keywords: Kalkulace; Kalkulační systém; Alokace nákladů; Kalkulace plných nákladů; Kalkulace variabilních nákladů; Calculation; Costing system; Allocation of costs; Full costing; Variable costing