Systém rozvoje pracovníků ve vybrané organizaci - Bínová, Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem diplomové práce je předložit návrhy změn vycházející z výsledků provedené analýzy rozvoje pracovníků ve vybrané organizaci. Za tímto účelem byla vybrána konkrétní organizace s působením v jižních Čechách, která nechce být v diplomové práci jmenována. Diplomová práce má dvě části - teoretická část je zaměřena na přehled dostupné české a zahraniční literatury zabývající se systémem rozvoje pracovníků. Praktická část zahrnuje popis systému rozvoje vybrané skupiny pracovníků (operátorů) v této organizaci, informace pro tuto analýzu poskytly řízené rozhovory se zástupci personálního a vybraného výrobního oddělení. Další data byla sesbírána v rámci dotazníkového šetření, které proběhlo na vybraných výrobních odděleních a které bylo zaměřeno na pracovníky na pozicích operátorů a jejich pohled na možnosti rozvoje poskytované zaměstnavatelem. Závěr práce tvoří návrhy pro zlepšení stávajícího systému rozvoje operátorů vycházející z provedených analýz (řízených rozhovorů a dotazníkového šetření).
System of the development of employees in the chosen organization
Keywords: rozvoj; systematický rozvoj; motivace; organizace; lidské zdroje; zaměstnanci; dotazník; development; systematic development; motivation; organization; human resources; employees; survey