Demotivační faktory v edukační realitě a jejich dopad na studenty - Zinková, Marie (Jihočeská univerzita, 2023)
V bakalářské práci na téma Demotivační faktory v edukační realitě a jejich dopad na studenty se zabývám faktory, které respondenty při jejich studiu demotivovaly. Jedná se o faktory vycházející z edukační reality, ale i z reality mimo ni. Respondenti byli vybráni z řad studentů oboru pedagogika volného času. Cílem práce je poukázání na problematiku demotivačních faktorů u vysokoškolských studentů a zjistit, jakým způsobem negativně ovlivnila edukační realita motivaci studentů (konkrétně mých respondentů) ke studiu; následné shrnutí těchto demotivačních faktorů; zjištění, jakým způsobem demotivační faktory ovlivnily studentovu psychiku a průběh jeho studia pedagogiky volného času. Teoretická část práce vychází z odborných zdrojů a zaměřuje se na definování klíčových pojmů, jejichž vysvětlení je základem pro zpracování daného tématu a o jejichž znalost se opírá praktická část. Praktická část je založena na konkrétních výpovědích pěti respondentů, jimiž jsou studenti oboru pedagogika volného času. Získané promluvy jsou následně komentovány a diskutovány v závěrečné části práce.
Demotivating Factors in Educational Reality and Their Impact on Students
Keywords: motivace; studenti; edukační realita; demotivační faktory; Motivation; students; educational reality; demotivation factors