PRAXE FILOZOFIE PRO DĚTI V ZŠ A MŠ DUBNÉ VE SROVNÁNÍ S PRAXÍ FILOZOFIE PRO DĚTI V DĚTSKÉM DOMOVĚ BORŠOV NAD VLTAVOU - Vaňková, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá srovnáním praxe filozofie pro děti v ZŠ a MŠ Dubné a praxe filozofie pro děti v dětském domově Boršov nad Vltavou. Teoretická část seznamuje s teoriemi kognitivního vývoje a příklonem k jedné z nich obhajuje schopnost dětí filozofovat. Dále také stručně představuje program Filozofie pro děti a jeho vznik. Také popisuje zmíněné typy zařízení a jejich úlohou ve volném čase dětí. Praktická část obsahuje srovnání obou praxí na úrovni plánování, přípravy a výsledkové.
The comparison of practice of philosophy for children in primary school and kindergarten in Dubné with practice of philosophy in children?s home in Boršov nad Vltavou.
Keywords: filozofie pro děti; praxe; školní družina; dětský domov; vývojové fáze myšlení u dětí; volný čas; philosophy for children; practice; school club; children?s home; stages of children?s mental development; leisure time