Postoj rodičů k odložené školní docházce dítěte. - Bílá, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zaměřuje na postoj rodičů k odložené školní docházce dítěte. V teoretické části se autorka zabývá pojmy školní zralost, školní připravenost, školní nezralost a problematikou odkladu školní docházky. V praktické části jsou popsány diagnostické metody posuzování školní zralosti, které používá Pedagogicko-psychologická poradna v Českých Budějovicích (PPP). Dále je popsána komunikace pracovníka PPP s dítětem a s rodiči. Na základě dostupných informací o rodičích, které má PPP k dispozici, jsou analyzovány typy rodičů podle přístupu k odložené školní docházce dítěte.
The attitude of parents to deferred school attendance of child.
Keywords: školní zralost; školní připravenost; odklad školní docházky; pedagogicko psychologické vyšetření; mateřská škola; základní škola; school readiness; suspension of school attendance; educational and psychological testing; kindergarten; primary school