Vyhodnocení hladiny laktátu v průběhu zotavení po různých typech anaerobního tréninkového zatížení.\\ - Kolář, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2006)
Obecným požadavkem, podmiňujícím zvýšení výkonnosti ve sportu, je dosažení adaptačních změn. Každý typ adaptačního podnětu je odlišný z hlediska odezvy organismu. Má-li být trénink adaptací záměrnou, je důležité tyto podněty klasifikovat. Tato práce se bude zabývat především analýzou hladiny laktátu po jednotlivých typech přesně definovaného anaerobního tréninkového zatížení. Pro hodnocení úspěšnosti regeneračních metod bude sloužit stanovení rychlosti utilizace laktátu. Cílem práce je vyhodnotit hladiny laktátu po přesně definovaných zátěžích, možnosti ovlivnění rychlosti regenerace, jejíž urychlení umožňuje zvýšení velikosti tréninkového zatížení.\\
Evaluation surface lactate along refreshment after different types anaerobic bullpen load.\\
Keywords: Anaerobní; laktát; trénink; zotavení.\\; Anaerobic; lactate; training; recovery.\\