Možnosti sociální integrace pachatelů trestné činnosti zpět do společnosti - Bilenčuková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na téma možností integrace pachatelů trestné činnosti zpět do společnosti. V rámci práce je na základě odborné literatury a získaných informací cílem seznámit zájemce, a to v teoretické části práce, s hlavními termíny a problematikou daného tématu. V praktické části je popsán průběh sběru dat až po výsledky kvalitativního výzkumu. Hlavním cílem bakalářské práce na téma Možnosti sociální integrace pachatelů trestné činnosti zpět do společnosti je objasnit okolnosti a podmínky integrace pachatele trestné činnosti zpět do společnosti po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody. Ve vedlejším cíli je zjišťováno, zda potřeby propuštěných z výkonu trestu odnětí svobody při jejich zpětné integraci do společnosti odpovídají možnostem, které naše společnost poskytuje.
Possibilities of social integration of criminal activities offenders back into society
Keywords: integrace; odsouzený; pachatel; probace; propuštěný; vězení; trest; trestný čin; integration; condemned; offender; probation; person released from prison; prison; punishment; criminal offence