Výroba a rozvod elektřiny v České republice - geografická analýza - Wallová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce představuje analýzu výroby, spotřeby a rozvodu elektřiny na území České republiky. Úvod je napsán ve smyslu nastiňující důležitost elektřiny pro společnost v 21. století. Dále obsahuje nastínění cíle práce, zmiňuje hypotézy, jimiž se práce zaobírá. Následuje literární rešerše, zabývá se skutečnostmi na toto téma již publikovanými. Kapitola číslo 3 seznamuje s odbornými pojmy, které se v práci vyskytují. Kapitola 4 popisuje metodiku, jenž byla v práci použita, popisuje postupy při zpracování dat. Kapitola 5 si všímá využití energie a elektřiny. Kapitola 6 je věnována historii využívání elektřiny v českých zemích - od prvopočátku po současnost. Analytická kapitola 7 představuje klíčovou kapitolu této práce. Všímá si současného stavu ohledně elektřiny v České republice. Je v ní zahrnuta aktuální legislativa, lokalizace současných energetických zdrojů republiky, popsána naše výroba, spotřeba a rozvod elektřiny. Poslední část práce tvoří závěr a literaturu.
Production and distribution of elecricity in the Czech Republic - geographic analysis
Keywords: elektřina; energetika; lokalizační faktory; instalovaný výkon; výroba; rozvod; spotřeba; Česká republika; electricity; energetic industry; location factors; install capacity; production; distribution; consumption; Czech republic