Vývoj a výroba optimálního krmiva pro exotické ptactvo - Sovová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Má bakalářská práce se zaměřuje na vývoj a výrobu krmných směsí, semen a zrnin pro exotické ptáky chované v lidské péči jako mazlíčci. V práci jsou ekonomicky porovnány komerčně vyrobené směsi a nově sestavené směsi. Analýza byla provedena u dvou skupin exotických ptáků v počtu šedesáti jedinců z čeledi astrildovitých a čtyřiceti jedinců papoušků. Výsledek: Vznikly čtyři druhy krmných směsí se značnou ekonomickou úsporou. Výživové parametry zůstaly zachovány.
Development and production of a food optimized for exotic birds
Keywords: Exotičtí ptáci; krmivo; výživa; Exotic birds; food; nutrition