Návrh dosadby rozptýlené zeleně v rámci komplexní pozemkové úpravy - Čížková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá problematikou v oblasti zeleně rostoucí mimo les ve vybraném katastrálním území, kde probíhá komplexní pozemková úprava. Zaměřuje se zejména na její význam a funkci v krajině a její umístění. Cílem je zmapování této zeleně a vytvoření návrhu nové výsadby. Práce dále obsahuje popis zájmového území, aktuální stav rozptýlené zeleně, zhodnocení hlavních problémů a vyhodnocení jejich řešení v oblasti katastrálního území Hodětín.
The proposal for planting of scattered greenery as part of complex land adjustment
Keywords: zeleň; funkce zeleně; krajina; výsadba; green vegetation; a role of vegetation; landscape; planting