Úroveň informovanosti a znalostí první pomoci na základních školách a středních školách v Českých Budějovicích. - Kocinová, Monika (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce zjišťuje úroveň znalostí a informovanosti žáků a studentů základních a středních škol v Českých Budějovicích. Teoretická část charakterizuje a rozděluje první pomoc, její význam a jednotlivé postupy při ošetření vážných zdravotních stavů a zranění. V praktické části jsou zpracovány a vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření. Dotazník se zabývá obecnou problematikou první pomoci, základními teoretickými znalostmi i praktickými dovednostmi. V závěru práce shrnuji nejdůležitější poznatky, které vyplynuly z provedeného průzkumu, vyhodnocuji stanovené cíle a hypotézy a navrhuji možné řešení k dané problematice.
Level of informedness and knowledge of first-aid principles at primary and secondary schools in České Budějovice.
Keywords: první pomoc; resuscitace; dotazník; vědomosti; žák/student; first aid; mouth-to mouth breathing; questionnaire; knowledge; pupil/student