Historie šifrovacích metod a jejich aplikace - Milichovská, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
Ve své diplomové práci se zabývám historickými postupy šifrování a jejich aplikací ve výuce. V následujících kapitolách předkládám stručný výčet několika šifrovacích metod, jež se využívaly od starověku až do poloviny 20. století. Následně jsou v této práci připraveny i konkrétní pracovní listy na šifrování i dešifrování. U několika šifer jsou nutné pomůcky rovněž přiložené v této práci.
Historical encryption procedures and their application
Keywords: Kryptologie; substituční šifry; transpoziční šifry; frekvenční analýza; kryptoanalýza; pracovní listy.; Cryptology; substitutional ciphers; transpositional ciphers; frequency analysis; cryptoanalysis; worksheets.