Využití hydraulického vyprošťovacího - Machala, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem předložené bakalářské práce je porovnání využitelnosti hydraulického a elektrohydraulického vyprošťovacího zařízení v oblasti dopravních nehod při záchraně osob. Hlavní oblastí v elektrohydraulickém zařízení, na kterou je tato práce cílena, je oblast bateriového vyprošťovacího zařízení. Je to ne zcela typické vyprošťovací zařízení, které má dle mého názoru velikou budoucnost. Má pro zasahující mnoho možných výhod, ale prozatím není u Hasičského záchranného sboru České republiky využíváno.
The use of hydraulic rescue equipment
Keywords: vyprošťovací zařízení; technické podmínky; hasičský záchranný sbor; bateriové vyprošťovací zařízení;; rescue tools; Technical Conditions; fire rescue service; battery-powered rescue tools;