Provoz a využití bioplynové stanice - Fikar, Miloslav (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na bioplynové stanice využívané v zemědělství. První část popisuje bioplyn, jeho výrobu a využití. Dále se zaměřuje na biomasu a na vstupní a výstupní suroviny bioplynové stanice. V této práci je popsaný celý proces fungování bioplynové stanice včetně grafického znázornění. Druhá část práce je zaměřena na podporu státu při samotné výstavbě, ale i následnému provozu bioplynové stanice. Je zde uvedený konkrétní dotační titul a popsané podmínky poskytnutí dotace od státu. Následně je zde popsána konkrétní bioplynová stanice z kraje Vysočina, kde jsou uvedeny celkové sumy vstupních surovin za měsíc a celková roční výtěžnost bioplynu včetně uvedení ročního výnosu bioplynové stanice.
The Functioning and the Use of a Biogas Station
Keywords: Bioplyn; biomasa; vstupní surovina; výstupní surovina; bioplynová stanice; dotační příspěvek; procesy bioplynové stanice; výnos.; a biogas; a biomass; an input raw material; an output raw material; a biogas station; the subsidy contribution; the processes of biogas stations; a yield.