Spotřebitelské chování generace Y na bankovním trhu - Petrenko, Viktoriia (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá spotřebitelským chováním generace Y na bankovním trhu. Cílem této diplomové práce je zjistit klíčové faktory ovlivňující mladou generaci lidí od 18 do 34 let při výběru banky pomocí analýzy jejich rozhodovacího procesu a zpracovat doporučení pro banky působící na českém trhu. Teoretická část je věnována vymezení pojmů souvisejících se spotřebitelským chováním, faktory ovlivňující toto chování, klasifikací jednotlivých generací a podrobnější charakteristikou zvolené generace Y. Část praktická je soustředěna na vyhodnocení výsledků kvantitativního výzkumu a udělení doporučení pro banky působící na českém trhu. Doporučení se týkají snížení bankovních poplatků, vylepšení interpersonální komunikace a investic do umělé inteligence.
Consumer behavior of generation Y in the banking market
Keywords: spotřebitelské chování; generace Y; banky; faktory; ovlivňování; poplatky; umělá inteligence; consumer behavior; generation Y; banks; factors; influence; fees; artificial intelligence