Pedagogické a psychologické aspekty vztahu pedagoga volného času a dítěte mladšího školního věku - Čečáková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá vztahe pedagoga volného času a dítěte mladšího školního věku, na který nahlíží z pedagogicko-psychologického hlediska. Nejprve je ukázán vztah na pozadí filozoficko-historickém. Dále pak charakterizuji klíčové pojmy, upozorňuji na aspekty podporující rozvoj vztahu.
Educational and psychological aspects of relationship between a leisure time pedagogue and a younger school age child
Keywords: pedagog volného času; dítě mladšího školního věku; vychovatel; vztah; pedagogický eros; komunikace; autoritativní výchova; lyberální styl vedení; demokratické řízení; hranice a rizika vztahu; tresty; leisure time padegague; young school age children; educator; relationship; pedagogical eros; communication; authoritarian leadership style; liberal leadership style; democratic leadership style; boundaries and risk in the relationship; punishment