Ověření účinku aplikační dávky herbicidního přípravku na druhové spektrum plevelů v pěstovaných obilninách - Kvapilová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2022)
Plevelné rostliny jsou významnými škodlivými činiteli ovlivňujícími pěstované zemědělské plodiny. Bakalářská práce se zabývá možnými způsoby regulace plevelů na orné půdě, a to zejména v jarních obilninách. Cílem práce je rozšíření poznatků o účinnosti různě vysoké aplikační dávky herbicidu Mustang na druhové spektrum plevelů v ječmeni jarním a pšenici jarní. Hodnocení probíhalo v maloparcelkovém polním pokusu. V rámci vědecké práce byla rovněž provedena komparace výnosů u jednotlivých variant pěstovaných obilnin.
Verification of the effect of the herbicide application rate on the species spectrum of weeds in cultivated cereals
Keywords: Weeds are signifiant harmful factors affecting cultivated agricultural crops. The bachelor thesis deals with possible ways of weed regulation on arable land; especially in spring cereals. The aim of this thesis is to extend knowledge about the effectiveness of different application rates of herbicide Mustang on the species spektrum of weeds in spring barley and spring wheat. The evaluation took place in a small-plot field experiment. As a part of the scientific thesis; a comparison of yields of individual variants of cultivated cereals was also performed.; weed regulation; knowledge; herbicide Mustang; spring cereals