Menšiny a jejich integrace - Vietnamská menšina - Tománková, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
TOMÁNKOVÁ EVA, Menšiny a jejich integrace - Vietnamská menšina. České Budějovice: Pedagogická fakulta, Jihočeská Univerzita v Č. Budějovicích, 2007. Diplomová práce. Zadávaná diplomová práce je věnována problematice menšin a jejich integrace, resp. zaměřena na problematiku jednu konkrétní, kterou je vietnamská menšina. Teoreticky se práce opírá mj. o koncepce multikulturalismu a integrace. Zároveň však její hlavní těžiště spočívá v empirickém šetření. Svým charakterem se šetření blíží případové studii. Vzhledem k tomuto jsou použité techniky, rozsah vzorku apod., ale i konkrétní hypotézy a cíle konkretizovány a upřesněny v průběhu samotného šetření. Geograficky se diplomová práce zaměřuje na problematiku vietnamské menšiny ve Znojmě, popř. jeho okolí.
Minorities and theirs integration - Vietnamese minority
Keywords: mešina; integrace; Vietnamec; cizinec; minority; inetgration; Vietnamese; Foreigner