Volnočasové aktivity dětí 10 až 15 let a kroužek mladých hasičů - Vaníčková, Monika (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem bakalářské práce je volnočasová aktivita dětí, které navštěvují kroužky mladých hasičů fungujících při sborech dobrovolných hasičů, a to v souvislosti s obecnější otázkou po tom, jak tráví volný čas děti ve věku rané adolescence. Práce se zabývá základními kategoriemi, jako jsou volný čas a výchova ve volném čase. Cílová skupina dětí je charakterizována z hlediska vývojové psychologie. V souvislosti s volnočasovými aktivitami dětí dané věkové skupiny je v bakalářské práci dále zmapována organizační struktura a činnost Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a fungování Sborů dobrovolných hasičů a kolektivů mladých hasičů. Kroužek mladých hasičů je tematizován z hlediska jeho volnočasového potenciálu.
Leisure activities for children aged 10 to 15 and a group of young firefighters
Keywords: Hra Plamen; mladí hasiči; poznávací procesy; psychický vývoj; tělesný vývoj; volnočasové aktivity; cognitive processes; leisure activities; physical development; psychological development; the Flame game; young firefighters