Analýza enviromentálního konfliktu - názory hlavních skupin obyvatel rybničních oblastí ve vztahu k výskytu kormoránů (rybáři a místní obyvatelé) a analýza médií - Roudnická, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá analýzou enviromentálního konfliktu mezi lokální lidskou populací a ochranou kormorána. Úvod je věnován biologii, bionomii a taxonomii kormorána. V další části je zpracována literární rešerše konfliktu. Na základě srovnání současných výstupů mezinárodního programu COST, projektu MŠMT ČR a vyhodnocení informací z dotazníků místních obyvatel, rybářů a rekreantů je navrhnut plán managamentu populace kormorána v rámci interdisciplinárního přístupu k problematice. Součástí práce je zpracovaná evropská analýza médií.
Analysis environment conflict - views of main group inhabitants of pond areas to relation the appearance of the kormorans (fishermen and local population) and analysis media
-
Keywords: Enviromentální konflikt ochrany kormorána; sociologický vliv na rybáře; lokální populaci a rekreanty; literární rešerše; plán managementu; analýza médií; dotazník; interdisciplinární přístup.; Environmental conflict of protection of cormorants; sociological impact on fishermen; local population and recreants; literature retrieval; management planning; analysis media; interview; inter-disciplinary access.