Výchova ke zdraví v oblasti adekvátního pohybového režimu pro ženy v menopauze na základě Pilatesovy metody - Hromková, Renata (Jihočeská univerzita, 2015)
V současné společnosti je kladen značný důraz na mládí, krásu a především výkonnost. Zároveň nynější civilizovaná žena prožije až jednu třetinu života s deficitem pohlavních hormonů. Menopauza s sebou přináší řadu změn v oblasti fyzické ale i psychické. Tento involuční proces je neodvratitelný, ale výchova ke zdraví pomocí edukačního programu využívající komplexního přístupu Pilatesovy metody může napomoci těmto ženám k snadnější akceptaci této životní fáze Pro tuto práci jsem využila DVD materiálu, který jsem vypracovala již pro svoji bakalářskou práci Pilatesova metoda pro seniorskou populaci a zároveň jsem vytvořila nový náročnější edukační program.
Health Education in Adequate Psysical Exercise Regimen for Women in Menopause
Keywords: adekvátní pohybový režim; edukační program; harmonizace; Pilatesova metoda; podpora zdraví; intervenční pohybový program; menopauza; Department of Health Education; Faculty of Education; University of South Bohemia in České Budějovice