Hospodaření příspěvkové organizace - Vošahlíková, Marie (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této diplomové práce bylo vypracování návrhu na zlepšené využívání finančních prostředků v příspěvkovém školském zařízení. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se snaží stručně vysvětlit tématiku související s hospodařením příspěvkové organizace a základní pojmy používané ve finanční analýze, neziskovém sektoru a školském zařízení. Praktická část je zaměřena na rozbor hospodaření příspěvkové organizace a použita byla finanční analýza. Zdroje financování, výdaje školy a výsledky hospodaření jsou mapovány za období 2016-2020. V závěru práce je zhodnocení a doporučení pro zlepšené hospodaření s finančními prostředky.
Management of a contributory organization
Keywords: hospodaření; příspěvková organizace; škola; finanční analýza; financování; management; contributory organization; school; financial analysis; financing