Swingový orchestr Zatrestband a Tančírna Třešť - Hamerník, Matouš (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce "Swingový orchestr Zatrestband a projekt Tančírna Třešť" pojednává o umělecko-kulturních počinech uměleckého kováře a amatérského hudebníka Petra Píši z Třeště. Cílem práce je shrnout zhruba dvacetiletou historii ansámblu s důrazem na repertoár, obsazení a významná vystoupení. V případě Tančíren, jejíž historie je úzce svázána se Zatrestbandem, je záměrem představit jejich jedinečnou dramaturgii, tematické ladění a významné hosty. Práce je prvním uceleným pojednáním na toto téma a zájemcům může sloužit jako široký zdroj informací.
Swing orchestra Zatrestband and the dance events "Tančírna Třešť"
Keywords: Zatrestband; Tutti; Tančírna Třešť; Petr Píša; Třešť; swing; big band; Zatrestband; Tutti; Tančírna Třešť; Petr Píša; Třešť; swing; Big Band