Viktimizace oběti znásilnění, zdroje sekundární viktimizace - Čápová, Vladislava (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce poskytuje přehled o problematice znásilněných obětí. Stěžejní část je zaměřena na oblast viktimizace, především na sekundární viktimizaci, kdy se oběť musí znovu vyrovnávat s emocionálními ranami, které vznikají zveřejněním trestného činu znásilnění.V práci nalezneme psychologické aspekty této problematiky, poznatky o způsobu jednání s obětí znásilnění, faktory ovlivňující oběť při komunikaci a kontaktu se zdroji sekundární viktimizace, především s orgány činnými v trestním řízení. Součástí práce jsou také kazuistické případy dokreslující teoretické poznatky.
Victimization rape victims, the sources of secondary victimization
Keywords: oběť; viktimizace; sekundární viktimizace