Využití jízdy na koních v podpoře lidského zdraví - Böhmová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření půlročního intervenčního programu se soustředěním na využití jízdy na koni v podpoře lidského zdraví, pro abonenty jezdeckého oddílu v období od září 2009 do března 2010. Teoretická část se snaží přiblížit historii jezdectví, využití koní a předpoklady pro ježdění na koni. Zabývala se zásadami bezpečnosti a především zdravotní benefity jezdectví a využití koně v podpoře lidského zdraví. Praktická část se zabývala vytvořeným intervenčním programem, do kterého jsem aplikovala poznatky z teoretické části a kde jsem se věnovala především vlivu jezdectví na fyzické a psychické zdraví probandů.
Utilization of going on horseback for support of human health
Keywords: Jezdectví; kůň; zdraví; hiporehabilitace; fyzická kondice; Horseback riding; horse; health; hiporehabilitation; physical condition