Jiná tvář Julia Fučíka - Skálová, Dana (Jihočeská univerzita, 2012)
Autorka bude primárně zkoumat publicistickou činnost Julia Fučíka v časopisech Tvorba a Kmen ve druhé polovině dvacátých let. Ve své práci se také zaměří na Fučíkův život a historický kontext tehdejší doby. Část práce bude věnována jeho pozdějším dílům. Cílem práce je ukázat Julia Fučíka v jiném než dosud jednostranně podávaném světle.
The Other Face of Julius Fučík
Keywords: Julis Fučík; časopis Tvorba; časopis Kmen; Julis Fučík; magazine Tvorba; magazice Kmen