3BL management v hotelu - Malechová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se věnuje společenské odpovědnosti organizací (Corporate Social Responsibility ? CSR) a jejímu uplatňování v podmínkách hotelu. Součástí práce jsou polostandardizované rozhovory s představiteli hotelů zastupující tzv. dobrou praxi v oblasti CSR a s dalšími vybranými subjekty. Komparace získaných informací odráží aktuální stav implementace CSR do managementů hotelů v České republice. Výstupem práce je vytvořená Matice CSR, která v souladu s principy 3 BL managementu vizualizuje aktuální stav společenské odpovědnosti organizace a dopad jejích aktivit na dílčí oblasti CSR.
3BL hotel management
Keywords: Udržitelný rozvoj; společenská odpovědnost organizací; tříliniový management; ekonomický; sociální a environmentální pilíř; participující skupiny; hotelnictví; hotel; Sustainable Development; Corporate Social Responsibility; Tripple bottom line management; Economic; Social and Environmental Pillar; Stakeholders; Hospitality; Hotel