Analýza bezpečnosti práce na zemědělské farmě při používání manipulačních zařízení a prostředků. - Hůrka, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou rizik, škod, úrazů a bezpečností práce na zemědělské farmě při použití manipulačních zařízení a prostředků. Nejprve jsou zde uvedena jednotlivá manipulační zařízení a prostředky a jejich krátký popis. Dále se práce věnuje analýze příčin vzniku úrazů při jejich používání. Na základě tohoto rozboru jsou poté stanoveny návrhy a zásady k eliminaci těchto rizik a k zajištění bezpečnosti práce, k čemuž přispívá velkou měrou také prevence.
The analysis of the occupational safety on the farm when using handling equipment and instruments.
Keywords: bezpečnost práce; zemědělská farma; pracovní úraz; manipulace; manipulační prostředky; manipulační zařízení; prevence; occupational safety; farm; work injury; handling; handling equipment; handling instruments; prevention