Koncept SMART cities v České republice: východiska, dosavadní zkušenosti a aplikace - Bártová, Silvie (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na koncept Smart Cities v prostředí České republiky. Cílem práce je získání přehledu zahraničních i českých měst, která jsou úspěšná v realizaci konceptu Smart Cities. Hlavním cílem práce je vyhodnocení možnosti aplikace principů Smart Cities ve městě České Budějovice. Práce je založena na studiu odborné literatury, strategických či koncepčních dokumentech měst a příkladech "dobré praxe". Návrh konceptu Smart Cities České Budějovice dále vyplývá z realizovaného dotazníkového šetření a řízených rozhovorů.
The SMART cities concept: starting points, past experience and applications
Keywords: koncept Smart Cities; udržitelný rozvoj; urbánní studia; evropská města; the Smart Cities concept; sustainable development; urban studies; European cities