Udržitelný cestovní ruch na příkladu Jihočeského kraje - Kajan, Adam (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnotit stav environmentálních, ekonomických a sociálně kulturních aspektů, týkajících se cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Bude realizována analýza jednotlivých aspektů cestovního ruchu a návrh opatření na jejich zlepšení. Cílem je definovat pojem ekoturismus - turistika, která je zodpovědná, směřovaná do přírodních oblastí, přispívá k ochraně životního prostředí, zlepšuje prosperitu místních lidí a má prvek vzdělávací či studijní. Na základě informací z literární rešerše a situační analýzy je vytvořen dotazník pro terénní šetření. Terénní šetření se provádí v městech Jihočeského kraje. Následně, budou dotazníky analyzovány a zpracovány. S těmito výsledky jsme určili nevyužité zdroje. V konečné části bakalářské práce proběhne vyhodnocení hypotéz a návrh nového produktu. Produkt byl zaměřen na přestavbu farmy na agrofarmu a rozšíření nabídky poskytovaných služeb.
Sustainable tourism is an example of the South Bohemian Region
Keywords: Udržitelný cestovního ruch; cestovní ruch; Jihočeský kraj; ekologické formy cestovního ruchu; ekoturistika; udržitelný rozvoj; venkovský cestovního ruch; udržitelnost; volný čas; účastník cestovního ruchu; Sustainable Tourism; Tourism; South Bohemia; eco-friendly forms of tourism; ecotourism; sustainable development; rural tourism; sustainability; leisure; tourism participants