Etická dimenze prožívání volného času dětí a mládeže v České republice - Prokopcová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá začleněním etických dimenzí do volnočasových aktivit dětí a mládeže. První kapitola se zaměřuje na vymezení základních pojmů z oblasti volného času a etiky. Další kapitola se zabývá hodnotovou orientací dětí a mládeže. Třetí kapitola se věnuje etickému rozměru volnočasových aktivit především ve spojitosti se zážitkem a etickou výchovou ve volném čase. Poslední kapitola se zabývá vlivem mediálních aktivit na děti a mládež, konzumní orientací, syntézou vlivu výchovných aspektů a syntézou etických hodnot a jejich významu pro osobnostní rozvoj dětí a mládeže.
Ethic dimension of spending leisure time children and youth in the Czech republic
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; hodnoty; mladá generace; konzum; zážitek; leisure time; activities in leisure time; values; rising generation; consumption; experience